Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

BumbleBeeS... από την Ελλάδα στον Κόσμο

Λίγους μήνες μετά την δημιουργία του “Βομβίνοι gr” το 2006, άρχισα και ένα δεύτερο blog σχετικά με τους βομβίνους της χώρας μας στα αγγλικά, το “Greek Bumble Bees”. Το υλικό που προόριζα για εκεί μετά από συζητήσεις με άλλους ερευνητές του χώρου θεωρήθηκε ως πιο σωστό να δημοσιευθεί πρώτα σε περιοδικά και μετά να βγει στο internet… και κάπως έτσι έγινε. 

Με τη παράλληλη ενασχόληση μου όμως και με άλλα project, αδίκησα το “Greek Bumble Bees” που στην ουσία έμεινε κενό από αναρτήσεις για μεγάλα διαστήματα. Κάτι σαν το παραμελημένο παιδί που όλο ψάχνεις χρόνο για να ασχοληθείς μαζί του μπας και επανορθώσεις… και νομίζω πως ήρθε η ώρα του.

Εδώ και λίγους μήνες δουλεύω μια ιδέα ή οποία βγήκε στην αέρα τελικά μετά από πλήρη “ανακαίνιση” του “Greek Bumble Bees” το οποίο μετονομάστηκε σε “BumbleBeeS”. Πρόκειται για αγγλόφωνο blog, που αν και συνεχίζει να περιέχει την αρχική ιδέα για πληροφορίες σχετικά με τους δικούς μας βομβίνους, η θεματολογία του πλέον επεκτείνετε ώστε να περιλαμβάνει και διεθνή υλικό. 

Ελπίζω μέσα από τις αναρτήσεις να μπορέσω να αποδώσω πως βλέπει ο κόσμος τις θαυμάσιες αυτές μέλισσες μέσα από την επιστήμη, την τοπική κουλτούρα και την ζωή γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: